ua en ru

Нацгвардія направила понад 70 військових до Чорнобильської зони

Нацгвардія направила понад 70 військових до Чорнобильської зони Фото: нацгвардійці перед вирушенням до зони відчуження

Там вони допомагатимуть протидіяти незаконному вивезенню металобрухту, видобутку бурштину тощо

Протягом двох місяців понад 70 гвардійців Першої бригади оперативного призначення Національної гвардії України спільно з працівниками Національної поліції в посиленому режимі нестимуть службу на кордоні Чорнобильської зони відчуження. Про це повідомляє прес-служба Нацгвардії.

Зазначено, що в день відправлення на плацу військової частини бригади перевіряли особовий склад і техніку, що задіюватимуться на виконанні службово-бойової задачі.

"На прохання ГУНП ми надаємо допомогу нашим колегам у несенні служби в зоні відчуження. Основною метою виконання поставленої задачі є виявлення та протидія незаконному переміщенню громадян через державний кордон, незаконному вивезенню металобрухту, видобутку бурштину, проникненню на територію зони відчуження сторонніх осіб", - зазначив заступник начальника Північного Київського територіального управління НГУ з охорони громадського порядку Вадим Бідненко.

altaltaltaltaltaltaltalt

Фото: понад 70 гвардійців перекидають в Чорнобильську зону

Повідомляється, що по завершенню перевірки наряди на техніці вишикувалися в колону та вирушили до місця виконання задачі.

Нагадаємо, в зоні відчуження Чорнобильської атомної електростанції на початку січня 2017 року під час патрулювання міста Прип'ять та прилеглої території затримали 12 сталкерів.