ua en ru

Більше 60% росіян хочуть бачити Україну незалежною і добросусідської країною, - опитування

Більше 60% росіян хочуть бачити Україну незалежною і добросусідської країною, - опитування Фото: 63% росіян хочуть бачити Україну незалежною країною

27% опитаних вважають вигідним, щоб Україна перебувала під економічним і політичним контролем РФ

63% росіян хочуть бачити Україну незалежною країною, що має добросусідські, взаємовигідні відносини з Російською Федерацією. Про це свідчать дані опитування "Левада-центру", пишуть російські ЗМІ.

Так, підкреслюється, що цей показник дещо зріс в порівнянні з минулим роком, коли хороші відносини з Києвом підтримували 59% росіян. При цьому 27% учасників опитування, як і в 2015 році, переконані, що для РФ вигідніше, щоб Україна перебувала під її економічним і політичним контролем. 10% опитаних не визначилися з відповіддю.

Відзначається, що за останніми подіями в Україні так чи інакше стежать 73% росіян, але інтерес до подій у громадян поступово падає (в січні цей показник становив 81%, а в жовтні - вже 78%). Обстановку на сході України більшість учасників опитування назвали напруженою (66%) і критичною (16%). Однак 9% респондентів вважають, що на Донбасі все спокійно і благополучно.

Крім того, 64% російських громадян вважають, що анексія Росією Криму принесла країні в цілому більше користі, ніж шкоди (негативно оцінили цю подію 19% громадян). Ще 18% учасників опитування не змогли дати оцінку.

Опитування було проведено в період з 18 по 21 листопада серед 1600 чоловік в 137 населених пунктах 48 регіонів Росії.

Нагадаємо, 86% росіян підтримують роботу президента Росії Володимира Путіна.