ua en ru

Більше 60% підприємців виплачують зарплату в конвертах, - ДФС

Більше 60% підприємців виплачують зарплату в конвертах, - ДФС Фото: 60,6% підприємців виплачують "тіньові" зарплати

Як стверджують в ДФС, підприємці позбавляють працівників права на соціальний захист і гідну пенсію

"Тіньові" зарплати виплачують своїм працівникам 60,6% перевірених підприємців . Про це заявив директора департаменту податків та зборів з фізичних осіб Державної фіскальної служби України Павло Дроняк, передає прес-служба ГФС.

Такий відсоток був зафіксований під час перевірок платників податків на дотримання податкового законодавства щодо повноти нарахувань та виплат зарплати та інших доходів своїм працівникам.


"Недобросовісні роботодавці завдають шкоди не тільки бюджету, оскільки не платять відповідні податки та єдиний внесок, а в першу чергу, самим працівникам, позбавляючи їх права на соціальний захист і гідну пенсію", - повідомив Дроняк.

За його словами, за період з січня по липень 2016 року співробітники ДФС виявили 92 тис. найманих осіб, які працюють без трудових угод та 32 тис. підприємців, які здійснювали свою діяльність без офіційної реєстрації.

"За результатами перевірок до бюджету донараховано близько 272 млн. гривень податку на доходи фізичних осіб, 61 млн. гривень єдиного внеску та понад 6 млн. гривень військового збору", - додав директор Департаменту податків і зборів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що під Києвом викрито конвертцентр з оборотом понад 240 млн гривень.