ua en ru

За 6 місяців виплати по тимчасовій непрацездатності і на поховання отримали 1,66 млн осіб

За 6 місяців виплати по тимчасовій непрацездатності і на поховання отримали 1,66 млн осіб Ілюстративне фото (facebook.com/moz.ukr)

Загальна сума видатків склала 5,98 млрд гривень

Допомогу по тимчасовій втраті працездатності, допомогу по вагітності та пологах і на поховання за даними перших шести місяців 2018 року було профінансовано Фондом соціального страхування України (ФССУ) для 1 млн 658 тис. осіб. Про це повідомляє прес-служба ФССУ.

При цьому загальна сума видатків склала 5,98 млрд гривень. Зокрема, компенсація втрати заробітку за час перебування на лікарняному була надана понад 1,56 млн застрахованим особам на суму 4,09 млрд гривень.

"Допомогу по вагітності та пологах профінансовано для 87 979 жінок, на що направлено 1,87 млрд грн. Допомогу на поховання від Фонду виплачено за 5 557 випадками на суму 22,5 млн грн", - додають у ФССУ.

Зазначається, що право на матеріальне забезпечення від ФССУ мають усі застраховані - громадяни України, іноземці, особи без громадянства та члени їх сімей, які проживають в Україні. Це право виникає з настанням страхового випадку в період роботи, здійснення підприємницької та іншої діяльності.

"Підставою для призначення допомоги по тимчасовій непрацездатності, по вагітності та пологах є виданий у встановленому порядку листок непрацездатності, а допомоги на поховання - свідоцтво про смерть застрахованої особи", - пояснюють у Фонді.

Нагадаємо, у 2017 році 11 тис. українців, потерпілих на виробництві, отримали безкоштовну медичну допомогу.