ua en ru

49,7% українців вважають Порошенка майбутнім Президентом України, - дослідження

Порошенко здобуде перемогу вже у першому турі президентських виборів. Це підтверджують результати останнього дослідження Центру "СОЦИС", Київського міжнародного інституту соціології та групи "Рейтинг", проведеного з 8 по 13 травня 2014 року.

Серед тих, хто має намір прийти на виборчі дільниці та вже визначився зі своїм вибором, 53,2% готові віддати свої голоси за Петра Порошенка, за Юлію Тимошенко - 10,1%, за Сергія Тігіпко - 8,8%.

Інші кандидати в порядку зниження рейтингу розташувалися наступним чином: Олег Ляшко, Анатолій Гриценко, Михайло Добкін, Петро Симоненко, Ольга Богомолець, Олег Тягнибок і Дмитро Ярош.

Під час дослідження респондентам пропонувалось зробити власний прогноз щодо персони майбутнього президента і виявилось, що 49,7% українців вже зараз вважають таким Порошенка, за Тимошенко висловились 5,6% опитаних.

Варто відзначити, що за тиждень до проведення виборів Президента України, українці демонструють високий рівень електоральної активності, близько 82% виборців готові взяти участь у волевиявленні. Не планують йти на вибори 12% виборців. 6% опитаних не змогли дати чіткої відповіді на поставлене питання.

Опитування проводилося шляхом особистого інтерв'ю 6200 респондентів старше 18 років у всіх регіонах країни.