ua en ru

Прикордонний контроль не пройшли 470 громадян з підробленими документами

Прикордонний контроль не пройшли 470 громадян з підробленими документами Фото: українські прикордонники (facebook.com/DPSUkraine)

Співробітники Держприкордонслужби активно виявляють громадян, які використовують підроблені або недійсні документи

З початку року прикордонники припинили використання громадянами більше 4100 "проблемних" документів. Про це повідомляє прес-служба Державної прикордонної служби України (ДПСУ).

Повідомляється, що більшість з них, а це 3660, були недійсними, ще 60 не належали особам, які за ними перетинали кордон, також 470 громадян намагалися при перетині кордону та лінії зіткнення в районі проведення операції Об’єднаних сил використовувати підроблені документи.

"У результаті постійного вдосконалення системи прикордонного контролю та активної взаємодії з іншими вітчизняними і міжнародними правоохоронними органами ефективність виявлення на кордоні правопорушників постійно зростає", - йдеться в повідомленні.

Також зазначається, що серед іноземців, які використовували підробки, в своїй більшості є громадянами Туреччини, Ірану, Єгипту, Іраку, Росії, Шрі-Ланки, Індії, а підробці піддавалися паспорти Єгипту, Туреччини, Болгарії, Німеччини, Франції, Ізраїлю, Індії, Греції, Данії, Молдови та Іспанії.

Нагадаємо, що ДПСУ заборонила в’їзд в Україну 740 іноземцям за незаконне відвідування анексованого Росією Криму та окупованих районів Донецької та Луганської областей.