ua en ru

Майже 40% одеситів підтримали б Труханова на виборах мера, - опитування

Майже 40% одеситів підтримали б Труханова на виборах мера, - опитування

37% мешканців Одесси підтримали б чинного мера Геннадія Труханова, якщо б вибори міського голови відбувалися найближчим часом. Про це свідчать результати опитування, проведеного Центром соціальних і маркетингових досліджень "СОЦІС".

За найближчого конкурента діючого міського голови - Міхеїла Саакашвілі - готові проголосувати 5,6%, за Едуарда Гурвіца – 4,1%, а за Сергія Ківалова - 3,6% городян. Підтримка інших потенційних кандидатів становить менше двох відсотків. 18,5% потенційних виборців ще не визначилися, за кого віддати свій голос.


Серед претендентів на місце в міській раді, згідно з опитуванням, найбільшу підтримку має партія Геннадія Труханова "Довіряй справам" – 21,3%. Друге місце посідає партія "Опозиційний блок" з результатом 8%. Третє і четверте місце в рейтингу займають партія Міхеїла Саакашвілі і "Солідарність", з результатами 4,2% і 3,4% відповідно.

Також в опитуванні відображено думку одеситів про ситуацію в місті: найбільш важливими питаннями міського розвитку названі стан доріг, робота комунальних служб і рівень особистої безпеки.

Опитування проводилося з 31 липня по 9 серпня 2016 року за квотною вибіркою (за ознаками вік та стать). Всього було опитано 2000 респондентів у віці від 18 років і старше, похибка вибірки (додатковий інтервал) складає +/– 2,2%.

Майже 40% одеситів підтримали б Труханова на виборах мера, - опитуванняМайже 40% одеситів підтримали б Труханова на виборах мера, - опитування