ua en ru

31 жовтня провели захід "Молодь Києва – майбутнє столиц!"

Для надання молоді практичної допомоги у пошуку роботи Київський міський центр зайнятості вчора, 31 жовтня, провів інформаційно-масовий захід для незайнятої молоді та роботодавців «Молодь Києва - майбутнє столиці», на якому було представлено близько 100 компаній, що пропонували понад 4 тисячі вакансій. Також на заході відбулось нагородження дипломами роботодавців та навчальних закладів, з якими співпрацює КМЦЗ. Дипломами також буди відзначені Газети «Хрещатик», «Урядовий кур'єр». Телеканал «Київ» та журналісти, які висвітлюють тему ринку праці. На ярмарку пройшли навчальні семінари для роботодавців, ділові профорієнтаційні ігри для учнів та майстер-класи.

Як зазначив під час прес-конференції директор Київського міського центру зайнятості Віктор Сухомлин, безробітних на ринку праці міста Києва майже половина осіб - також молодь у віці до 35 років, тобто 10,8 тисяч осіб. Рівень безробіття у Києві сягає 5,6%, а у Київській області 7,3%, тоді коли в середньому по Україні цей показник знаходиться на рівні 8,2%.
«Серед них переважають молоді особи, які займали посади службовців - 72,5%, займали робітничі місця - 18,8%, не працювали або займали місця, що не потребують спеціальної підготовки - 8,7%» - зауважив Сухомлин.
Варто зазначити, що протягом січня-вересня 2011 року профорієнтаційні послуги отримали понад 8 тисяч молодих людей, що перебували на обліку в службі зайнятості та працевлаштувались з них кожен другий - близько 4 тисяч молодих людей, з них 117 осіб на дотаційні робочі місця.
«Протягом 9 місяців 2011 року професійною підготовкою, підвищенням кваліфікації охоплено 2,4 тис. молодих осіб або третина безробітної молоді, що на 12% більше, ніж у відповідному періоді 2010 року. Серед загальної чисельності людей, що навчались, молодь становила 46,7%» - зазначив Віктор Сухомлин.
По його словам, служба зайнятості пропонує близько 150 напрямків навчання за різними спеціальностями, професіями, що користуються попитом у роботодавців.
«В Києві спостерігається перенасичення ринку такими спеціальностями як юрист, економіст. Що стосується спеціальностей, яких не вистачає, то це, перш за все, вчителі (географи, біологи, хіміки). Серед трудових професій - штукатури, перукарі, фрезерувальники, зварювальники всіх видів та інші» - додав Сухомлин.

На прес-конференції був також присутній директор Київського обласного центру зайнятості Василь Якобинчук. Він зазначив: «Рівень безробіття в Києві значно менший, ніж в Київській області. Хоча показник нашій області сьогодні один із найнижчих показників в Україні. Загалом на обліку в Обласній службі зайнятості протягом 9 місяців 2011 року перебувало 35,5 тисяч незайнятих громадян, з них 21,6 тис - молодь віком до 35 років. Можна сказати, що 47% безробітних в Києві - це молодь, а у Київській області - 48%» - зазначив Якобінчук.