ua en ru

Понад 30 країн не взяли участь у переговорах ООН щодо відмови від ядерної зброї

Понад 30 країн не взяли участь у переговорах ООН щодо відмови від ядерної зброї Фото: країни світу не мають наміру відмовлятися від ядерної зброї

Зокрема, від переговорів відмовилися такі ядерні країни як США, РФ, Китай і Франція

Понад 30 країн світу, включаючи потужні ядерні держави світу - США, Росія, Китай, Франція, Великобританія - не взяли участь у переговорах в рамках ООН про відмову від ядерної зброї. Про це повідомляє DW.

Як пояснила постійна представниця США в ООН Ніккі Хейлі, Сполучені Штати виступають за без'ядерний світ, але, в той же час, "реалістично" оцінюють шанси досягти цього, враховуючи необхідність захисту своїх громадян.

За її словами, Вашингтон за десятиліття чинності підписаного в 1970-і роки Договору про нерозповсюдження ядерної зброї і так скоротив свій ядерний арсенал на 85%.

Хейлі також підкреслила, що країни, які відмовилися від участі в переговорах щодо без'ядерного світу, мають зобов'язання в рамках Договору про нерозповсюдження ядерної зброї.

Резолюцію Генеральної Асамблеї ООН про проведення переговорів щодо повної відмови від ядерної зброї підтримали 123 країни.

Як повідомлялося раніше, в адміністрації президента США Дональда Трампа виступили проти договору про повну заборону ядерних озброєнь.

"Нинішні загрози істотно змінилася з того моменту, коли в 2012 році при Бараку Обамі ми встановлювали нинішні цілі Америки", - заявив старший директор з питань нерозповсюдження ядерної зброї і зброї масового ураження Ради національної безпеки при Білому домі Крістофер Форд.

Нагадаємо, глава МАГАТЕ заявив про прогрес КНДР в створенні ядерної зброї.