ua en ru

Системою оцінки ризиків ДФС за 3,5 місяці заблоковано понад 230 тис. податкових накладних

Системою оцінки ризиків ДФС за 3,5 місяці заблоковано понад 230 тис. податкових накладних Фото: у ДФС розповіли про кількість заблокованих податкових накладних (колаж РБК-Україна)

За цей же період в реєстрі зареєстровано 68,2 млн податкових накладних

За період з 1 липня по 11 жовтня 2017 року Системою оцінки ризиків Державної фіскальної служби заблоковано 230,2 тис. податкових накладних на 4 млрд гривень. Про це йдеться в матеріалі РБК-Україна "Чи варто бізнесу турбуватися про блокування податкових накладних".

Що стосується загальної кількості зареєстрованих в Єдиному реєстрі накладних та розрахунків коригування, то за вказаний період ця цифра становить 68,2 млн на суму 383,3 млрд гривень.

У свою чергу Міністерство фінансів повідомило РБК-Україна, що відсоток зупинених податкових накладних мізерно малий.

"Відсоток зупинених податкових накладних зменшився в 4,5 рази і становить всього 0,3% від загальної кількості", - повідомили у Мінфіні.

Таку ж цифру озвучили та в Державній фіскальній службі. За її даними, частка заблокованих системою накладних складає всього 0,34%.

При цьому, комісією ДФС прийнято до розгляду 170,2 тис. повідомлень на підтвердження реальності проведених операцій з заблокованим податковими накладними. Прийнято 158,6 тис. рішень, з яких 113,5 тис. - позитивні.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України схвалив внесення зміни до статті 201 Податкового кодексу України щодо реєстрації податкових накладних/розрахунків коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних в частині автоматичної реєстрації накладних.