ua en ru

Уряд схвалив спрощення реєстрації податкових накладних для бізнесу

Уряд схвалив спрощення реєстрації податкових накладних для бізнесу Фото: Кабінет міністрів України (КМУ)

Зокрема, накладні будуть реєструватися автоматично у разі відсутності пояснень ДФС

Кабінет міністрів України схвалив внесення зміни до статті 201 Податкового кодексу України щодо реєстрації податкових накладних / розрахунків коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних в частині автоматичної реєстрації накладних. Про це повідомляє прес-служба Міністерства фінансів.

Як повідомляється, Мінфіном було проведено аналіз стану зупинки реєстрації податкової накладної / розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних, який показав, що на своєму старті Система моніторингу зупиняла 1,3% накладних від загальної кількості зареєстрованих, в кінці липня - 0,52%, а в жовтні 2017 даний показник зменшився з моменту старту системи майже в п'ять разів (до 0,29%).

Ці результати показують, що Система поступово зменшує кількість фактів зупинки накладних.

Мінфін розробив рішення, котре суттєво спрощує процес реєстрації податкових накладних сумлінними платниками, чиї накладні були зупинені.

Зокрема, зараз рішення про реєстрацію або про відмову в реєстрації податкової накладної / розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних приймається контролюючим органом (Комісією ДФС) і надсилається платнику податків протягом 5 робочих днів наступних за днем ​​отримання пояснень та документів.

Мінфін же пропонує автоматично реєструвати такі накладні в разі відсутності реакції ДФС в п'ятиденний термін.

Для максимальної ефективності роботи комісії ДФС, до неї будуть залучені додаткові фахівці, які зможуть оперативно розглядати призупинення накладні.

Нагадаємо, у вересні Мінфін представив на розгляд уряду законопроект, що спрощує реєстрацію податкових накладних підприємцями.