ua en ru

З 28 березня три тисячі громадян Грузії не повернулися у країну після виїзду за безвізом з ЄС

З 28 березня три тисячі громадян Грузії не повернулися у країну після виїзду за безвізом з ЄС Фото: Шалва Хуцішвілі (police.ge)

У МВС Грузії заявили, що це не означає, що дані громадяни порушили безвізовий режим з ЄС

З 28 березня 2017 року біля 3 тисяч громадян Грузії, які скористалися безвізовим режимом з Європейським союзом, не повернулися на батьківщину. Про це сказав заступник міністра внутрішніх справ Грузії Шалва Хуцішвілі, повідомляє "Грузія Online".

"З 55 тисяч громадян Грузії близько трьох тисяч не повернулися в установлені терміни. Втім, це не означає, що ці громадяни однозначно порушили безвізовий режим з Євросоюзом. Вони могли перейти в такі країни, як Україна, Туреччина чи Білорусь, з якими у Грузії також діє безвізовий режим. МВС Грузії вже ідентифікувало цих громадян ", - зазначив заступник голови МВС Грузії.

За його словами, незважаючи на попередження грузинських прикордонників про проблеми з ідентифікаційними документами, 160 громадян все ж вилетіли в країни Європи, але їх повернули на батьківщину з європейських аеропортів після проходження паспортного контролю.

Нагадаємо, безвізовий режим між Грузією і країнами Європейського союзу запрацював з 28 березня. З того моменту і до 10 квітня в ЄС не пустили трьох грузинів.