ua en ru

Понад 27 тисяч пожеж відбулися у 2017 році

Понад 27 тисяч пожеж відбулися у 2017 році Фото: пожежа (cv.dsns.gov.ua)

Кількість пожеж збільшилась на 20%

Понад 27 тисяч пожеж відбулися на понад 20 тисяч гектарів у 2017 році. Про це в ході засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій (ТЕБ та НС) повідомив голова Державної служби з надзвичайних ситуацій (ДСНС) Микола Чечоткін, передає кореспондент РБК-Україна.

"Скоро будуть розкриті питання, пов'язані з недопуском працівників ДСНС то певних об'єктів. Щодо питань пожеж, то у 2017 році була надзвичайно складна ситуація з пожежами. Понад 27 тисяч пожеж відбулися на понад 20 тисяч га. Кількість пожеж збільшилась на 20%", - повідомив Чечоткін.

За його словами, розроблено план протидії пожежам у 2018 році, план координації ДСНС із органами місцевого самоврядування.

"Пожежонебезпечний період 2018 року буде складним і буде зі значним дефіцитом опадів, припаде на осінній період", - зазначив голова ДСНС.

Нагадаємо, 29 березня прем’єр-міністр України Володимир Гройсман за підсумками наради з Чечоткіним заявив, що сьогодні, 30 березня в Україні стартують перевірки пожежної безпеки громадських закладів.