ua en ru

У 2020 році в Україні відбудеться весняна сесія ПА НАТО

У 2020 році в Україні відбудеться весняна сесія ПА НАТО Ілюстративне фото (flickr.com/nato)

До України прибула новообрана президент НАТО Раса Юкнявічєнє

Україна виборола право проведення весняної сесії Парламентскої асамблеї Північноатлантичного альянсу (ПА НАТО) у Києві у 2020 році. Про це повідомила віце-спікер українського парламенту Ірина Геращенко, передає РБК-Україна.

Зокрема, про це йшлося у вівторок, 16 жовтня, під час першого візиту до Києва із новообраною президентом ПА НАТО Расою Юкнявічєнє.

"Уже зараз працюємо разом над підготовкою цього важливого для нас заходу. ВР багато робить для адаптації законодавства до стандартів Альянсу. Прийняли ключовий закон "Про національну безпеку України", в якому, серед іншого, зафіксовано, що міністр оборони має бути цивільною особою", - написала Герщаенко на своїй сторінці у Facebook.

​У сою чергу Раса Юкнявічєнє висловила глибоке розуміння поточної ситуації в Україні. Вона також відзначила, що питання України залишається пріоритетним на порядку денному ПА НАТО. Окрім, того вона відзначила важливість внесених до Конституції України змін, котрі закріплять євроатлантичні прагнення держави.

Зазначимо, президент України Петро Порошенко нещодавно прийняв рішення про продовження роботи на посаді міністра оборони Степана Полторака , який залишив службу у ЗСУ. Після перехідного періоду Україна матиме цивільного міністра оборони без армійського минулого.

У 2020 році в Україні відбудеться весняна сесія ПА НАТО

Нагадаємо, у Брюсселі (Бельгія) в середу, 17 жовтня, відбудеться чергове засідання комісії Україна-НАТО. Під час заходу буде, зокремо, обговорено поточну ситуацію на Донбасі.