ua en ru

У 2019 році планується відновити курсування поїзда Київ - Берлін, - УЗ

У 2019 році планується відновити курсування поїзда Київ - Берлін, - УЗ Ілюстративне фото (РБК-Україна)

Кравцов повідомив про збільшення кількості поїздів до ЄС

У 2019 році "Укрзалізниця" має намір відновити курсування поїзда Київ - Берлін. Про це повідомив в. о. голови правління компанії Євген Кравцов під час урочистостей з нагоди відправлення у перший рейс поїзда "Чотири столиці" № 31/32 Київ - Мінськ - Вільнюс - Рига 28 вересня в Києві, передає прес-служба УЗ.

Кравцов повідомив про збільшення кількості поїздів до ЄС та зростання кількості пасажирів у понад два рази.

"За 8 місяців 2018 року поїздами до країн ЄС мандрувало понад 270 тис. пасажирів, що на 110% більше, ніж за 8 місяців минулого року. Це суттєвий показник... для України у цілому, як знак єднання України з європейським простором. Перед собою ставимо нові цілі, серед яких - відновлення поїзда Київ - Берлін. Зробимо максимум, щоб запустити такий поїзд вже у наступному році", - зазначив Кравцов.

За його словами, в УЗ постійно проводиться моніторинг популярності поїздів та напрямків, щоб створити для пасажирів оптимальний транспортний продукт.

Нагадаємо, сьогодні, 28 вересня, поїзд "чотирьох столиць" відправився у перший рейс. Поїзд буде відправлятись з Києва о 14:07 та прибуватиме до Риги наступного дня о 09:05.