ua en ru

У 2019 році АДС "Чернігівгазу" попередила понад 8,7 тис аварійних ситуацій

У 2019 році АДС "Чернігівгазу" попередила понад 8,7 тис аварійних ситуацій Ілюстративне фото (прес-служба "Чернігівгазу")

Близько 86% виїздів аварійників були пов'язані з виявленими витоками газу

З початку 2019 року аварійно-диспетчерською службою АТ "Чернігівгаз" відпрацьовано 8753 заявки по витоку газу. В середньому за добу в опалювальний сезон АДС виїжджає на 50 викликів споживачів, в міжопалювальний сезон їх кількість скорочується до 30. Про це повідомляє прес-служба компанії.

"Близько 86% виїздів аварійників були пов'язані з виявленими витоками газу. В інших випадках причинами звернень споживачів стала несправність газових приладів, пошкодження вузлів обліку газу, порушення тяги, спрацьовування сигналізаторів загазованості, і т. п. Нерідкі помилкові сигнали - в загальній масі таким виявляється кожен 5 виклик", - йдеться в повідомленні.

З територіальної приналежності найчастіше викликали аварійників в Ніжині та прилеглому районі. У компанії відзначають, що на першому місці за кількістю витоків газу коштують внутрішньобудинкові мережі. За 5 місяців більше 4 тис. заявок надійшло саме з цієї причини.

"Більше 60% заявок пов'язані з аварійними ситуаціями на внутрішньобудинкових газорозподільних мережах. Ми вкотре звертаємо увагу, що при таких обставинах, питання належної організації робіт по своєчасному і якісному техобслуговуванню мереж потребує негайного вирішення з боку співвласників багатоквартирних будинків, - акцентував технічний директор "Чернігівгазу" Ігор Швець. - Адже це не тільки призводить до неконтрольованих витрат газу, але і небезпечно для мешканців".

За словами прес-служби, територію всієї Чернігівської області обслуговують 26 підрозділів АДС "Чернігівгаз". Протягом 5 хвилин аварійники повинні відреагувати на виклик і максимум за 40 хвилин прибути в найвіддаленішу точку зони обслуговування. В першу чергу оперативність локалізації аварійної ситуації залежить від справності автомобілів АДС. Адже старі машини – "це часті ремонти і підвищене споживання палива, що заважає ефективній роботі".

"Останнє масштабне оновлення автопарку служби "104" було в 2013 році. Тоді компанія вручила АДС 15 Volkswagen Transporter Т5. У лютому цього року для цих цілей "Чернігівгаз" купив 3 нових Volkswagen Crafter, 2 автомобіля - на виконання плану розвитку підприємства, 1 - за рахунок інших джерел. Це суттєво скоротить витрати на утримання транспорту і час на обслуговування аварійних викликів, - повідомив Ігор Швець. - Нові машини отримають фахівці обласного центру, Корюківки та Ніжина".

У компанії також підкреслили, що якість роботи бригад "104" залежить не тільки від технічного оснащення, але і від практичних навичок персоналу. "Зараз компанія проводить щорічний обласний конкурс професійної майстерності бригад АДС. Вже 25 червня стане відомо, фахівці якого філії є найбільш сильними і будуть представляти Чернігівщину на Всеукраїнських змаганнях аварійних служб", - йдеться в повідомленні прес-служби.