ua en ru

Понад вісім тисяч іракців добровільно виїхали з Німеччини з 2016 року

Понад вісім тисяч іракців добровільно виїхали з Німеччини з 2016 року Фото: іракці (скріншот RT)

Ще близько 120 тисяч залишаються у країні

Понад 8 тисяч іракців добровільно повернулися додому з Німеччини за допомогою вильотів, які були субсидовані від 2016 року. Про це сьогодні, 14 листопада, повідомило Федеральне управління з міграції та біженців (BAMF), пише Die Welt.

Кожного дня в Німеччині літаки здійснюють рейси до Багдада. У Берліні ви можете зустріти молодих іракців, які показують на сотовому телефоні фотографії з їхнього останнього візиту в країну. Їх дивує німецьке сприйняття війни в Іраку. Багато біженців з сусідніх країн вже давно повернулися до своїх міст і сіл.

За даними BAMF, минулого року було надано 5657 добровільних вильотів і 2481 -цього року до кінця вересня. Чи є це достатнім доказом того, що іракці тепер значною мірою у безпеці і більше не потребують захисту?

Згідно BAMF, у випадку з іракцями процедура анулювання їхнього статусу "вимагає, щоб зміна ситуації у країні походження була суттєвою і не тимчасовою, а постійною". Ознакою цього є повернення багатьох людей у потерпілий район. На думку Федерального відомства, перші ознаки стабілізації є, але цього все ще недостатньо для зміни статусу у цілому.

Наразі у Німеччині проживає близько 120 тисяч іракців.

Нагадаємо, на початку листопада іракський прем'єр-міністр Хейдар аль-Абаді заявив, що Ірак втратив 100 млрд доларів у боротьбі проти терористичної організації "Ісламська держава".