ua en ru

У 2016 Україна виконала більше 80% заходів в рамках співробітництва з НАТО, - Геращенко

У 2016 Україна виконала більше 80% заходів в рамках співробітництва з НАТО, - Геращенко Фото: Ірина Геращенко

Гібридна агресія РФ проти України створила нові загрози й для країн-членів НАТО

За підсумками 2016 року Україна виконала більше 80% заходів в рамках Річної національної програми співробітництва Україна-НАТО. Про це заявила перший заступник Голови Верховної Ради України Ірина Геращенко під час засідання Міжпарламентської ради Україна – НАТО, передає інформаційне управління Апарату ВР.

"Особливе партнерство Україна-НАТО відіграє ключову роль у реформуванні сектору безпеки і оборони нашої держави, що вкрай важливо в умовах триваючої агресії Російської Федерації… Лише за підсумками 2016 року Україна виконала більше 80% заходів в рамках Річної національної програми співробітництва Україна - НАТО", - зазначила Геращенко.

При цьому віце-спікер зауважила, що гібридна агресія Росії проти України створила нові загрози й для країн-членів НАТО, що вимагає подальшого посилення співпраці, зокрема і у невійськових сферах.

Вона зазначила необхідність активізації співпраці у сферах інформаційної безпеки, стратегічних комунікацій, кіберзахисту, енергетичної безпеки, розмінування та захисту прав людини.

Нагадаємо, Україна за допомогою НАТО створить єдиний центр кібербезпеки, до проекту залучать консультантів турецької компанії HAVELSAN і фахівців інформаційної безпеки альянсу.