ua en ru

Україна в 2016 збільшила експорт аграрної продукції в ЄС на 1,6%

Україна в 2016 збільшила експорт аграрної продукції в ЄС на 1,6% Фото: збільшився експорт української аграрної продукції в країни Європи

Основними експортними товарами стали зернові злаки, олія, насіння олійних, плоди та горіхи

Експорт української аграрної продукції до країн Європи збільшився у 2016 році майже на 1,6% у порівнянні з 2015 роком і склав 4 млрд 242,4 млн доларів. Про це повідомила заступник Міністра аграрної політики та продовольства України з питань європейської інтеграції Ольга Трофімцева, передає прес-служба Міністерства аграрної політики.

"У топ-5 країн-імпортерів продукції з ЄС увійшли Іспанія, Польща, Нідерланди, Італія та Німеччина", - зазначила Трофімцева.

За словами заступника міністра, головними продуктами українського експорту в країни Європи минулого року стали зернові злаки, олія, насіння олійних, плоди та горіхи. Також повідомляється, що у минулому році серед європейських споживачів великим попитом користувалися український мед, м'ясо, кондитерські вироби та соки.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що станом на 30 січня 2017 року Україна відновила експорт птиці в країни Європейського союзу.