ua en ru

Кількість фахівців в IT в Україні зросла на 144% за 5 років

Кількість фахівців в IT в Україні зросла на 144% за 5 років Фото: Ethereum and Bitcoin Emblems (Pexels)

IT-індустрія України посіла третє місце по кількості експортних потужностей

З 2011 по 2016 року кількість фахівців в IT зросла на 144% і на даний момент становить близько 116 тис. висококваліфікованих фахівців. Про це йдеться в матеріалах інноваційного форуму з інформаційно-комунікаційних технологій "Литва-Україна", передає кореспондент РБК Україна.

Проте, згідно інформації з інноваційного форуму, це не межа і вже у 2025 році їх кількість повинна скласти близько 242 тисяч чоловік.

Також зазначається, що IT-індустрія посіла третє місце серед індустрій по кількості експортних потужностей в 2016 році. Таким чином, на першому місці - харчова індустрія, на другому місці - металургія, а IT розташовується на третьому місці.

Крім того, Робертас Гейшторайтес, генеральний директор ТОВ "EECO" зазначив, що вкрадені внаслідок кібератак дані обходяться бізнесу в 3,8 мільйона доларів.

"Кожні 24 години відбуваються кіберзлочини по всьому світу. Компанії втрачають до 40% доходів від таких нападів. Три роки тому були кібератаки середньої тяжкості. Тепер компанії думають про те, як захистити безпеку продукту, а також працюють над тим, щоб захистити кредитоспроможність клієнтів. Втрачені (викрадені) внаслідок кібератак дані обходяться бізнесу в 3.8 мільйона доларів", - повідомив він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що щорічна вартість кіберзлочинності досягла 600 млрд доларів у всьому світі, чому сприяла зростаюча складність хакерів і поширення кримінальних ринків і криптовалют. Про це свідчать дані дослідження, проведеного фірмою-виробником захисних програм McAfee з Центром стратегічних і міжнародних досліджень (CSIS).