ua en ru

Більше 20 перебувають під підозрою правоохоронців продовжують працювати в органах, - ГПУ

Більше 20 перебувають під підозрою правоохоронців продовжують працювати в органах, - ГПУ Фото: Сергій Горбатюк (РБК-Україна)

Розслідування вбивств співробітників правоохоронних органів на Майдані триває

На даний момент більше 20 співробітників правоохоронних органів, які фігурують як підозрювані у кримінальних справах про події на Майдані, продовжують працювати. Про це в інтерв'ю РБК-Україна повідомив начальник Департаменту спеціальних розслідувань Генпрокуратури України Сергій Горбатюк.

"З числа підозрюваних по 30 листопада - один, з 1 грудня - два, штурм Майдану 10-11 грудня - три, на колонаді - чотири, Михайлу Гаврилюку (коли бійці Внутрішніх військ затримали активіста, розділи його догола на морозі, піддавали тортурам і проводили з ним фотосесію на вулиці Грушевського, - ред.) - ще плюс чотири; з "Автомайдану" (організація правоохоронними органами переслідування активістів організації, - ред.) - теж один підозрюваний працює. Побиття на вулицях Щорса, Грушевського - у нас без підозр, але п'ять перевіряються на причетність. По залученню майданівців до кримінальної відповідальності - двоє теж продовжують працювати. По епізоду перешкоджання журналістській діяльності на виставці "Волинська різанина" в 2010 році під час її відкриття в "Українському домі" - троє продовжують працювати. Події 18 лютого - теж троє, одного звільнили", - сказав Горбаюк.

Крім того, Горбатюк повідомляє, що зараз триває розслідування у справах про вбивство співробітників правоохоронних органів на Майдані.

Нагадаємо, також Горбатюк повідомляв, що на сьогоднішній день у справах про злочини на Майдані винесено 31 вирок.