ua en ru

Тільки 19% українців підтримують розширення повноважень при реінтеграції Донбасу, - опитування

Тільки 19% українців підтримують розширення повноважень при реінтеграції Донбасу, - опитування Фото: 19% українців підтримують розширення повноважень при реінтеграції Донбасу

58% українців відповіли, що Донбас має бути частиною України, як це було раніше

Тільки 19% українців підтримують розширення повноважень при реінтеграції Донбасу. Про це свідчать результаты загальнонаціонального соціологічного опитування, оприлюдненого Центром аналізу та соціологічних досліджень Міжнародного республіканського інституту.

На запитання "На вашу думку, яким повинен бути статус територій Донбасу, які сьогодні контролюються так званими ДНР і ЛНР?" 58% українців відповіли, що Донбас має бути частиною України, як це було раніше.

Ще 9% респондентів вважають, що Донбас має бути частиною Україною, але зі спеціальним статусом. Вагалися з відповіддю 19% громадян України.

На вашу думку, яким повинен бути статус територій Донбасу, які сьогодні контролюються так званими ДНР і ЛНР?

Фото: яким повинен бути статус територій Донбасу, які сьогодні контролюються так званими ДНР і ЛНР?

Крім цього, дослідження підтверджує тенденцію зростання рівня громадського песимізму, для забезпечення кращого майбутнього для українського народу влада повинна подвоїти свої зусилля.

Близько 72% людей вважають, що Україна рухається в неправильному управлінні, ще 74% українців відзначили погіршення ситуації в економіці країни.

Опитування було проведено у всіх регіонах України (за винятком окупованих територій Криму, Донецької та Луганської областей) з 28 вересня по 7 жовтня 2016 року. В опитуванні взяли участь 2400 постійних жителів України у віці від 18 років, які мають право голосу.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що бойовики обстріляли сили АТО в Луганській області, поранений військовий.