ua en ru

Понад 18 тисяч правоохоронців чергуватимуть біля храмів на Різдво

Понад 18 тисяч правоохоронців чергуватимуть біля храмів на Різдво Фото: поліція (npu.gov.ua)

Напередодні поліцейські обстежили культові споруди на наявність вибухонебезпечних предметів

На Різдво публічну безпеку та порядок біля храмів під час богослужінь забезпечуватимуть понад 18 тисяч правоохоронців. Про це повідомляє департамент комунікації Національної поліції України.

До участі в охороні правопорядку будуть залучені поліцейські та військовослужбовці Національної гвардії України. Серед них - вибухотехніки та кінологи.

"В ніч з 6 на 7 січня майже у 14 тисячах культових споруд по всій країні заплановані богослужіння. За наявною інформацією, найбільш масові заходи відбудуться у Львівській, Тернопільській, Івано-Франківській та Дніпропетровській областях. Попередньо участь у святкових богослужіннях з нагоди Різдва Христового візьмуть майже 5 мільйонів громадян. Напередодні поліцейські обстежили культові споруди на наявність вибухонебезпечних предметів", - повідомили у поліції.

Також у різдвяну ніч вулиці населених пунктів та автошляхи додатково патрулюватимуть понад 6 тисяч поліцейських та військовослужбовців Нацгвардії.

Нагадаємо, раніше у Національній поліції заявили, що в цілому святкові заходи в Україні в новорічну ніч пройшли без суттєвих порушень публічної безпеки та порядку. У ніч із 31 грудня на 1 січня в усіх регіонах держави відбулося понад 752 масові заходи. Участь у них взяло понад 1,35 млн громадян. Публічну безпеку і правопорядок забезпечували близько 12 тисяч правоохоронців