ua en ru

До 20% отримувачів субсидій можуть втратити право на пільги, - Мінсоцполітики

До 20% отримувачів субсидій можуть втратити право на пільги, - Мінсоцполітики Фото: центр соціальних служб (kmu.gov.ua)

Субсидії можуть втратити люди, які мають нові автомобілі

Директор департаменту державної соціальної допомоги Міністерства соціальної політики Віталій Музиченко повідомив, що 15-20% тих, хто сьогодні отримує субсидії, можуть втратити право на пільги з початку нового опалювального сезону. Про це Віталій Музиченко розказав в ефірі "Громадського радіо".

Так, він зазначив, що субсидії можуть втратити люди, які мають нові автомобілі.

"Це автомобілі, молодші 5 років. Тобто, не сам факт здійснення покупки протягом останніх 5 років, а наявність автомобіля, з дня випуску якого минуло менше часу. Тобто, це достатньо коштовні речі", - пояснив він.

Також, за його словами, на субсидію не зможуть претендувати ті, хто має житло з великою квадратурою.

"Для квартир це 120 квадратних метрів, для будинків - 200. Але є виключення для багатодітних, прийомних сімей, дитячих будинків сімейного типу - тобто, там, де активно проживає велика кількість громадян", - повідомив він.

Він пояснив, що нові правила мають підвищити ефективність програми субсидій.

"Передбачено більше стимулів для того, щоб наші працездатні громадяни, які не працюють, все-таки вирішували питання щодо свого працевлаштування й отримання доходів. І головне, щоб вони ці доходи показували", - додав Музиченко.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Кабінет міністрів України прийняв зміни в порядок надання субсидій на житлово-комунальні послуги, які мають на увазі перехід до їх монетизації.