ua en ru

Усі 100% ув'язнених не хочуть повертатися до окупантів по обміну заручниками, - Порошенко

Усі 100% ув'язнених не хочуть повертатися до окупантів по обміну заручниками, - Порошенко Фото: Петро Порошенко розповів обмін полоненими

Росія небажає звільняти українських заручників, незважаючи на взяті зобов'язання

Усі 100% ув'язнених в українських в'язницях не хочуть повертатися на окуповані території у рамках обміну заручників. Про це сьогодні під час прес-конференції заявив президент України Петро Порошенко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Я санкціонував верифікацію тих, хто знаходився під слідством і тих, хто ув'язнений не по важких статтях в українських місцях позбавлення волі ... 100% із тих, кого Україна надала можливість перевірити щодо бажання повернутися в окупований Донецьк і Луганськ, 100% підтвердили своє небажання", - заявив Порошенко.

За його словами, наразі очікується чергове засідання тристоронньої контактної групи щодо звільнення заручників. На думку президента, постійна модифікація позиції Російської Федерації свідчить про її небажання звільняти українських заручників, незважаючи на взяті зобов'язання.

Нагадаємо, раніше український омбудсмен Валерія Лутковська та керівник Об'єднаного центру по звільненню заручників при СБУ Юрій Качанов повідомили, що в ході проведення процедури верифікації затриманих бойовиків із непідконтрольних територій Донбасу комісія перевірила 37 в'язниць у 19 регіонах України.