ua en ru

За 100 днів команді Одеської ОДА вдалося запустити багато ефективних процесів, - Степанов

За 100 днів команді Одеської ОДА вдалося запустити багато ефективних процесів, - Степанов Фото: Максим Степанов

Степанов представив звіт за підсумками перших 100 днів своєї діяльності на посту голови Одеської ОДА

Голова Одеської ОДА Максим Степанов 25 квітня в Одесі представив звіт за підсумками перших 100 днів своєї діяльності на посаді. Про це РБК-Україна повідомили в прес-службі відомства.

Зокрема, він підкреслив, що за останні 100 днів його команді вдалося запустити значну кількість нових та ефективних процесів для Одеської області.

"Деякі з них можна побачити і навіть доторкнутися до них вже сьогодні. Деякі з них поки не помітні широкій громадськості. Але робота ведеться, і я разом з представниками моєї команди обов'язково будемо інформувати вас про результати", - зазначив він.

Голова ОДА зазначив, що однією з головних проблем, з якою він зіткнувся, прийшовши на посаду, була управлінська криза.

"Коли я прийшов на посаду голови ОДА, система управління областю була практично зруйнована. Це стосувалося як центрального апарату облдержадміністрації, так і ситуації в районах. Вважаю, що в цілому мені вдалося повернути керованість більшістю процесів. Хоча перші 100 днів мені фактично доводилося працювати самостійно - без заступників. Ще в кінці лютого за результатами відкритих конкурсів на 4 посади заступників голови ОДА були визначені переможці. Але через бюрократичні зволікання перші призначення були зроблені лише минулого тижня. Також вже завершується процес формування керівництва районних державних адміністрацій: з 26 районів працюють 12 голів РДА В 12 районах вже проведені конкурси та визначені переможці", - повідомив Степанов.

Представляючи звіт, Степанов відзначив істотне зростання показників реального сектору економіки за перший квартал 2017 порівняно з таким же періодом 2016 року, значне зростання митних надходжень (4,8 млрд гривень за 1 квартал року, що на 33% більше плану), що дозволило спрямувати на ремонт і будівництво доріг в області 596 млн гривень, а також позитивну динаміку виконання державного, місцевого і зведеного бюджетів Одеської області у першому кварталі цього року.

"Державний бюджет порівняно з планом перевиконано на 18,4%, місцеві бюджети перевиконані на 12,2%, зведений бюджет перевиконано на 16,9%", - зазначив він.

Серед важливих для економіки області подій Степанов зазначив відновлення роботи Одеського припортового заводу у місті Южне, до чого значних зусиль доклало керівництво області, а також забезпечення підприємств області державними замовленнями завдяки співпраці з ГК "Укроборонпром" на загальну суму 140 млн гривень.

Як повідомлялося, 22 березня в Одесі Степанов представив Стратегічний план дій на 2017-2019 роки, отримав назву "Розумний регіон". Програма передбачає реалізацію 4 основних регіональних пріоритетів: "Підвищення якості управління регіональним розвитком", "Забезпечення конкурентоспроможної регіональної економіки", "Розвиток громад і людського потенціалу", "Забезпечення гідної якості життя".