ua en ru

Суд остаточно підтвердив права "БФ Груп" на приміщення, де був розташований фітнес-клуб "Софійський"

Суд остаточно підтвердив права "БФ Груп" на приміщення, де був розташований фітнес-клуб "Софійський" Фото: суд прийняв відповідне рішення 29 травня

Вищий господарський суд України прийняв відповідне рішення 29 травня

29 травня 2017 року Вищий господарський суд України своїм рішенням підтвердив права компанії "БФ Груп" на приміщення за адресою Київ, пров. Рильський 5, де раніше був розташований фітнес-клуб "Софійський". Про це йдеться в прес-релізі компанії "БФ Груп".

Зазначається, що підставою для такого рішення стала фіктивність договорів оренди і суборенди даного клубу.

У прес-службі підкреслюють, що "БФ Груп" 5 місяців не могла розпоряджатися даною нерухомістю, яку купила 30 грудня 2016 року. Реалізувати право власності на нерухомість не вдавалося "через протидію колишньої власниці Ірини Рябченко та членів її сім’ї".

За словами директора "БФ Груп" Юрія Грищенка, вона вимагає в компанії гроші як "компенсацію" за залишення приміщень, якими не володіє.

"Втративши право власності на приміщення в результаті невиплати взятих кредитів перед третіми особами, Ірина Рябченко незаконно перешкоджала Виконавчій службі, яка наклала арешт на майно в забезпечення боргів по сплаті судового збору", - йдеться у повідомленні.

Підкреслюється, що компанія "БФ Груп" офіційно взяла на себе зобов’язання збереження майна клуба до зняття арешту і пропонує всім співробітникам фітнес-клубу "Софійський" погасити заборгованості по зарплаті, що "їх було сформовано колишніми псевдоорендарями приміщень". Також "БФ Груп" приносить вибачення клієнтам, яким Ірина Рябченко продавала абонементи, не маючи навіть прав на користування приміщенням, і пропонує компенсувати понесені втрати. "БФ Груп" гарантує своє сприяння для подання колективних позовів за завдані збитки через "недобросовісні дії керівництва фітнес-клуба "Софійський".

Довідка: у 2008 році власники фітнес-клубу "Софійський" взяли в Swedbank кредит в розмірі 15 млн доларів США. Оскільки кредит був погашений лише в розмірі 230 тис доларів, приміщення клубу відійшли в якості завдатка по кредиту. Права на приміщення площею 1324,6 кв. м були викуплені в 2016 році "БФ Груп" з дотриманням всіх вимог законодавства. Через те, що колишні власники відмовлялися звільняти приміщення, компанія "БФ Груп" була змушена понад 5 місяців поспіль доводити свою правоту в суді, не маючи можливості користуватися власним приміщенням.