ua en ru

Лише 10% американців прихильно ставляться до Путіна, - опитування

Лише 10% американців прихильно ставляться до Путіна, - опитування Фото: Володимир Путін не подобається американцям

41% опитаних вважають, що Дональд Трамп вибудує правильні відносини з Путіним

Більшість американців - 56% - негативно ставляться до російського президента Володимира Путіна. Про це свідчать оприлюднені 25 вересня результати опитування, проведеного агентством Associated Press спільно з компанією GfK, передає DW.

Зазначено, що лише кожен десятий із опитаних ставиться до Путіна прихильно. Водночас 24% американців вважають, що в російського президента є лідерські якості, які повинен би мати й американський президент. 71% не згодні з таким твердженням.

41% опитаних вважають, що кандидат від республіканців Дональд Трамп вибудує правильні відносини з Путіним. Аналогічне твердження щодо кандидатки від демократів Гілларі Клінтон поділяють 53% американців. При цьому 42% опитаних вважають, що Трамп буде занадто близьким до Росії у своїй зовнішній політиці. Щодо Клінтон таке побоювання поділяють лише 11% опитаних.

Онлайн-опитування було проведене з 15 по 19 вересня. У ньому взяли участь 1694 особи, з них 1476 - зареєстровані виборці. Похибка вибірки становить 2,5%.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що американські спецслужби розслідують зв’язки радника Трампа Картера Пейджа з представниками Кремля.