ua en ru

Більше 1,5 тис. повстанців із родинами евакуювали зі зруйнованого району Дамаска

Більше 1,5 тис. повстанців із родинами евакуювали зі зруйнованого району Дамаска Фото: бойовики в Сирії

Втрата Кабуна після Барзе є черговим ударом для повстанців

Понад 1,5 тис. повстанців і членів їх сімей залишили зруйнований район Дамаску, Сирія. Про це повідомляє Reuters, посилаючись на місцеві державні ЗМІ.

"Понад 1,5 тис. повстанців з сім'ями залишили зруйнований район Кабун на краю сирійської столиці Дамаск після більш ніж двомісячних повітряних ударів і артобстрілів", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, повстанці домовилися про секретну угоду з урядом Сирії щодо нічної евакуації. Згаданий район був вражений сотнями повітряних ударів протягом приблизно 80 днів.

Втрата Кабуна після Барзе є черговим ударом для повстанців, оскільки вони борються за те, щоб зберегти плацдарм в столиці і зустрітися з урядовими військами, які підтримуються авіацією РФ і підтримуваними Іраном бойовиками.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що 8 травня 2017 року в Сирії сотні повстанців зі своїми сім'ями почали евакуацію на автобусах, щоб лишити оточений урядовими військами передмістя Дамаска Барзе. За даними державного телебачення, повстанці відправляються в контрольовану опозицією провінцію Ідліб на північному заході Сирії.