ua en ru

До 1,4 млн українських сімей можуть отримати компенсацію за заощаджену субсидію, - Розенко

До 1,4 млн українських сімей можуть отримати компенсацію за заощаджену субсидію, - Розенко Фото: віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко

За словами Розенка, за умови подання відповідної заяви, кошти можуть бути виплачені вже до першого вересня

До 1,4 млн сімей в Україні можуть отримати компенсацію за заощаджену субсидію. Про це сьогодні, 15 травня, повідомив журналістам віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко, передає кореспондент РБК-Україна.

За словами Розенка, при поданні відповідної заяви, кошти можуть бути виплачені вже до першого вересня.

"До першого червня особи, що надають послуги, мають передати в управління соцстраху перелік громадян, які отримують субсидію і у яких є економія. До першого липня управління соцстраху і місцеві адміністрації повинні повідомити людей про те, що у них є економія субсидії. До першого вересня громадянин повинен подати відповідну заяву до управління соцстраху, де повинен вказати або банківський рахунок, або відділення пошти, куди мають бути перераховані кошти. Тому до першого вересня повинні бути виплачені всі кошти людям, які мають право на субсидію. За нашими підрахунками, це близько 1,2-1,4 млн українських сімей", - заявив Розенко.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Україні за минулий опалювальний період сума невикористаних субсидій становила понад 14 млрд гривень.