ua en ru

Більше 1,3 тисяч клієнтів "Миколаївгазу" уклали договори на техобслуговування мереж

Більше 1,3 тисяч клієнтів "Миколаївгазу" уклали договори на техобслуговування мереж Фото: газова труба (dtek.com)

З початку року аварійно-диспетчерська служба АТ "Миколаївгаз" опрацювала понад 7 тисяч викликів. Майже 6,3 тисяч дзвінків на номер 104 пов'язані з витоками газу на внутрішніх газових мережах.

Про це повідомляє прес-служба "Николаевгаза".

"Аналіз аварійних викликів показує, що основними причинами витоків газу є самовільна заміна або установка газових приладів, недотримання вимог безпеки при використанні газових приладів, а також неналежний технічний стан внутрішніх газових мереж", - йдеться в повідомленні.

За словами прес-служби, переважно витоки газу виникають у тих домоволодіннях, де власники нехтують проведенням регулярного технічного обслуговування внутрішніх мереж газопостачання. Відповідно до Закону України "Про житлово-комунальні послуги", відповідальним за стан внутрішньобудинкових систем є власник домоволодіння або співвласники багатоквартирного будинку. Вони повинні подбати про свою безпеку, уклавши договір на проведення технічного обслуговування газових мереж.

"Для наших клієнтів послуга з технічного обслуговування мереж - це гарантія безпечного газопостачання на цілий рік. З початку 2021 року з нами уклали договори 1356 наших клієнтів", – говорить технічний директор АТ "Миколаївгаз" Дмитро Грицай.

У компанії відзначили, що виконання цих робіт може виробляти компанія, яка має необхідні дозволи на роботи з газовим обладнанням, матеріально-технічну базу і кваліфікований персонал. "Миколаївгаз" надає послугу з технічного обслуговування мереж на договірній основі. Кожен споживач може звернутися в газорозподільну компанію і укласти відповідний договір.

Уклавши договір на технічне обслуговування газових мереж з АТ "Миколаївгаз", клієнт отримує послугу, яка включає:

  • обстеження газової мережі на предмет витоків газу від введення в будинок (квартиру) до газових приладів;
  • приладовий контроль щільності з'єднань газопроводів;
  • перевірка герметичності футлярів в місцях прокладки через зовнішні і внутрішні конструкції будинку;
  • перевірка працездатності та змащення запірних пристроїв, встановлених на газопроводах;
  • усунення витоків на муфтових з'єднаннях;
  • технічне обслуговування газового обладнання.

Також в компанії відзначили, що у вартість договору не включений ремонт мереж і приладів обліку.