ua en ru

"ЗТМК" У квітні 2014 р. збільшив реалізацію губчастого титану на 34,5% - до 710 т

ТОВ "Запорізький титано-магнієвий комбінат", що входить в титановий бізнес Group DF, у квітні 2014 р. збільшило реалізацію губчастого титану на 34,5% з 528 до 710 т порівняно з березнем 2014 р.

ТОВ "Запорізький титано-магнієвий комбінат", що входить в титановий бізнес Group DF, у квітні 2014 р. збільшило реалізацію губчастого титану на 34,5% з 528 до 710 т порівняно з березнем 2014 р. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Group DF.

"Ми перевиконуємо плани по виробництву готової продукції. Так, за підсумками перших чотирьох місяців поточного року "ЗТМК" справив 2001 тонну титану губчастого, що на 3,7% більше, ніж було заплановано. У той же час у нас триває планова технічна модернізація комбінату, націлена на збільшення потужностей. Тільки за період з січня по квітень 2014 року інвестиції Group DF дозволили нашому комбінату виконати роботи, пов'язані з проектами стратегічного розвитку та модернізації, на суму 4,67 млн грн. Крім того, виконано роботи з капітального ремонту технологічного обладнання на суму 4,73 млн грн", - сказав директор ТОВ "ЗТМК" Володимир Сивак.

Програма технічної модернізації "ЗТМК" передбачає поетапні інвестиції в будівництво нових потужностей по випуску титанової губки. В результаті, комбінат зможе випускати до 40 тис. т продукції в рік. Збільшення потужностей дозволить Україні збільшити частку в світовому виробництві титанової губки з нинішніх 5 до 14%.

"Запорізький титано-магнієвий комбінат" - єдиний в Україні та Європі виробник губчастого титану. ТОВ "ЗТМК" створено згідно з постановою Кабінету міністрів України №955 від 3 жовтня 2012 р. для залучення інвестицій у підприємство.

Group DF - диверсифікована міжнародна група компаній, бізнес якої представлений в 11 країнах Європи і Азії. Основні напрями діяльності групи - азотний, титановий, газовий і банківський бізнес. Зокрема, Group DF - один з найбільших інвесторів в хімічну промисловість та енергетику на території Східної Європи. Група також розвиває компанії в сферах сільського господарства, медіа, виробництва кальцинованої соди, енергетичної інфраструктури і нерухомості. Загальна чисельність працівників на підприємствах Group DF перевищує 100 тис. чоловік. Засновник і власник Group DF - український бізнесмен Дмитро Фірташ.