ua en ru

"Житлоінвестбуд-УКБ" визначено замовником створення веломаршрутів Києва

"Житлоінвестбуд-УКБ" визначено замовником створення веломаршрутів Києва
Замовником створення веломаршрутів столиці став КП "Житлоінвестбуд-УКБ".

Замовником створення веломаршрутів столиці став КП "Житлоінвестбуд-УКБ". Відповідне розпорядження Київської міської державної адміністрації днями підписав Віталій Кличко, передає КМДА.

Так, згідно з документом, комунальне підприємство має забезпечити розробку та затвердження проектно-кошторисної документації, отримати вихідні дані для проектування, визначити генеральну проектну та підрядну організації.

Як наголошується, що роботи будуть виконуватися з урахуванням Міської цільової програми облаштування та розвитку велосипедної інфраструктури, яка сьогодні була винесена на обговорення громадськості департаментом містобудування та архітектури. Так, пріоритетними напрямами для будівництва веломаршрутів є напрямки: Троєщина - Центр, Солом'янка - Центр і маршрут до станції метро "Позняки".

Таким чином, в столиці повинні бути облаштовані нові велосипедні доріжки, смуги, вулиці з пріоритетним проїздом велосипедистів. Фінансування проектних і будівельних робіт планується здійснити за рахунок бюджетних коштів. Вартість об'єкта буде визначена після затвердження проектно-кошторисної документації.

Крім цього, комунальне підприємство "Житлоінвестбуд-УКБ" має розробити і погодити з УДАІ ГУ МВС України в м. Києві схему організації дорожнього руху на період виконання робіт.

Департамент будівництва та житлового забезпечення, в свою чергу, повинен надати інвестиційні пропозиції щодо включення вищевказаних робіт до програми економічного і соціального розвитку р. Києва.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Києві заплановано облаштування велодоріжок по 20 маршрутах, а також реалізація проекту розвитку велосипедного транспорту "Старт".