ua en ru

"Зоря" розгромила "Арсенал", а "Волинь" і "Чорноморець" здобули мінімальні перемоги

Луцкая "Волынь" смогла под конец матча забить в ворота донецкого "Металлурга" и выиграть. "Черноморец" после сложной недели смог победить 1:0 "Ильичевец". А вот "Заря" забила четыре безответных гола в ворота киевского "Арсенала", который продолжает своей падение.

Луцька "Волинь" змогла під кінець матчу забити у ворота донецького "Металурга" і виграти. "Чорноморець" після складного тижня зміг перемогти 1:0 "Іллічівець". А от "Зоря" забила чотири голи у ворота київського "Арсеналу", який продовжує своє падіння.

Зоря - Арсенал 4:0
Голи
: Хомченовський, 39, 88, Болю, 41, Данило, 53 (пен)

Після серії невдач обидві команди хотіли покращити собі настрій, тим більше у кожного з тренерів склад був близьким до оптимального. Першим міг відзначитись Даніло, однак пробив вище київських воріт. Потім ініціатива відійшла до гостей, але і їм навіть з меж воротарського майданчику не щастило влучно пробити. Наприклад, Артем Кравець віддавав пас на лінію воріт, але там захисники завадили розпорядитись ситуацією Володимиру Аржанову. За невикористані моменти «Зоря» покарала суперника результативною двохвилинною. Відкрив рахунок Дмитро Хомченовський після затяжного розіграшу кутового. Майже одразу атаку, розпочату на правому фланзі, успішно завершив Яннік Болі - француз розібрався з центральними захисниками та невідпорно пробив - 2:0 - після першого тайму.

Хід другого тайму показав, що «каноніри» вже нічого не змогли змінити, а «Зорю» було не спинити. Господарі реалізували далеко не всі нагоди, але доволі швидко довели відрив до «великого». В'ячеслав Шарпар затримав Джабу Ліпартію поблизу власних воріт, і Даніло реалізував пенальті. А от Максим Шацьких також з 11-метрового, заробленого Олександром Філіпповим, не зумів забити 120-й гол у Чемпіонатах України: господарів виручила поперечина. Невдовзі інший каркас воріт вступився за Віталія Реву, коли той відбивав штрафний від Желько Любеновіча. Однак луганці встигли забити четвертий м'яч. Хомченовський обігрався з Ігорем Чайковським, і метрів з 15-ти влучив у дальній нижній кут. «Зоря» закріплюється у групі міцних середняків, а «Арсенал» застряг у підвалі турнірної таблиці.

Волинь - Металург Д 1:0
Гол
: Козьбан, 87

Сєргєй Ташуєв опинився у скрутній кадровій ситуації, коли досвідчених виконавців «Металурга» знайшлося рівно на основний склад. У запасі залишилась молодь та зімбабвійський нападник Мусавенкосі Мгуні, який повернувся до Донецька та вперше потрапив до заявки. Ще двоє новачків з Росії поки що не приєднались до команди. У «Волині» особливих втрат не було, але це не завадило господарям діяти другим номером протягом перших 45-ти хвилин. Точніше, «Металург» змусив суперника більше оборонятись. Найближче до голу серед донеччан був Джордже Лазіч, однак жадібність підвела його, адже партнери перебували у кращій позиції. Лучани відповідали нечасто, однак Рамон Лопес двічі з дальньої дистанції цілком міг влучати у рамку, коли м'яч пролітав далеко від цілі.

Друга половина зустрічі проходила у монотонних атаках донеччан, і вони могли б претендувати на гол, якби Микола Морозюк зі штрафних та з гри був більш влучним. Не змогли розхитати лучан ззаду і його партнери. А от «Волинь» з часом почала швидко переходити у наступ. Зокрема, в одній атаці Міхель Бабатунде не використав вихід сам на сам, а на добиванні Шумахер пробив відверто погано. Але прогалинами у захисті гостей, які почали з'являтись ближче до фінального свистка, скористався свіжий Дмитро Козьбан. Він отримав пас від свого воротаря Віталія Неділька та розпорядився неузгодженістю Юрія Паньківа та Даренна О'Ді. Часу, щоб врятувати бодай нічию, у «Металурга» не вистачило.

Чорноморець - Іллічівець 1:0
Голи
: Антонов, 72

Господарі хотіли подарувати свято місцевим вболівальникам, які у великій кількості прийшли привітати улюбленців з виходом до групового раунду Ліги Європи УЄФА. І хоча сили одеситів не безмежні, Роман Григорчук використав з перших хвилин лише трьох більш свіжих виконавців, вирішивши, що відпочити можна буде наступного тижня. В «Іллічівця» була суттєва втрата у центрі оборони, де Сергій Яворський змінив Івана Ордеця. Також не було навіть у запасі Руслана Фоміна. Вдома «Чорноморець» зобов'язаний був йти вперед і робив це, володіючи територіальною перевагою, але на кількості гольових нагод це ніяк не позначилось. Суперники обмінювались нечастими уколами, з якими захист та воротарі впорались, а ще більше було неточностей з боку атакуючих гравців.

Після перерви загальна картина, того що відбувалось на полі, не змінилось. Підступні удари Андерсона Сантани та Леонардо показали клас Рустама Худжамова, а у відповідь Олександр Мандзюк пробив головою у стійку. І все ж більш наполегливими виявились «моряки». Олексій Антонов, який виглядав до того не так яскраво, як завжди, дочекався моменту. Форвард сам розпочав комбінацію, підключив до атаки Івана Бобка та встиг добігти до воріт, щоб відгукнутись на передачу у відповідь. Шансів змінити мінімальний рахунок з обох сторін практично не було. Торніке Окріашвілі перевірив Дмитра Безотосного, але той мав твердий намір відстояти «на нуль». Прагнення господарів збільшити рахунок було помітнішим, однак і без другого м'яча «Чорноморець» виконав завдання.

Нагадаємо, що ще в одному матчі неділі "Динамо" і "Дніпро" зіграли внічию.

Використані матеріали УПЛ