ua en ru

"Японський автопром в IV кварталі 2012 р. зіткнеться з падінням продажів на 20%", - експерти

Продажі японських автовиробників Toyota Motor Corp. і Honda Motor Co. впадуть на 20% після того, як закінчиться ефект урядової підтримки. Як повідомляє "Росія-24" з посиланням на Bloomberg, в перші 7 місяців зростання продажів, завдяки держпідтримці, склало 53%, що вище, ніж в будь-якій іншій галузі. Однак у наступному кварталі виплати закінчуються, що перерве "автомобільну ейфорію" на японському ринку.

Про те, що продажі впадуть саме на 20%, прийшли до висновку аналітики BNP Paribas і HIS Automative. Для підтримки попиту Toyota сподівається на успіх бюджетної моделі Prius Hybrid. Nissan, у свою чергу, заявила, що буде надавати підтримку дилерам.

Близько 88% з допомоги в 300 млрд ієн (3,8 млрд дол.) бюджетних субсидій японським автовиробникам дозволили наростити попит з боку споживачів, але тепер ефект буде сходити нанівець.

Крім того, результатом виділення близько 100 тис. ієн на один автомобіль буде посилений підняттям споживчого податку в два рази. "Уряду потрібно буде впоратися з негативним ефектом зростання податків", - вважає Йошіакі Кавано, аналітик HIS Automative в Токіо.

Нагадаємо, в Україні за 7 міс. 2012 р. обсяги виробництва автотранспорту знизилися майже на 20% - до 46 тис. 516 автотранспортних засобів.