ua en ru

Введення в експлуатацію станції "Теремки" через відсутність фінансування відкладається

Введення в експлуатацію станції "Теремки" через відсутність фінансування відкладається. Про це сьогодні на круглому столі заявив генеральний директор ПАТ "Київметробуд" Володимир Петренко, передає кореспондент РБК-Україна.

"По "Іподрому" питання вирішене - 450 млн грн є, тому у жовтні станція запрацює в режимі "човника". По станції "Теремки", на жаль, на сьогодні ще не вирішене питання фінансування і для того, щоб не розпорошувати кошти, це сконцентровано на станції "Іподром"", - сказав Петренко.

За його словами, конструкція станції "Теремки" буде побудована до кінця року, а сама станція, якщо буде фінансування, буде введена в експлуатацію до дня Києва наступного року.

"По станції "Теремки" ведуться підготовчі роботи. В жовтні почнемо земляні роботи і до кінця року конструкція буде готова. А введемо в експлуатацію тоді, коли буде вирішено питання фінансування, а це 600 млн грн", - додав Петренко.

Зазначимо, раніше заступник голови Київської міської державної адміністрації (КМДА) Михайло Кучук заявляв, що дві станції метро - "Іподром" і "Теремки" будуть здані в 2012 р. За його словами, це може відбутися в грудні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що вартість будівництва станцій "Іподром" і "Теремки" у Києві складе більше 1,7 млрд грн.