ua en ru

"ВТБ Капітал" вийшла зі складу акціонерів "Росбанка", продавши свою частку в розмірі 11,1%

Компанія "ВТБ Капітал" вийшла зі складу акціонерів "Росбанка", продавши свою частку в розмірі 11,1%. Виходячи з того що капітал "Росбанка на 1 січня 2011 р. становив 95 млрд руб., "ВТБ Капітал" могла отримати близько 10,5 млрд руб. (366 млн дол.), пише РБК daily.

У грудні минулого року Банк Росії зареєстрував звіт про додаткову емісію акцій "Росбанка" в рамках об'єднання з іншими російськими дочірніми банками Societe Generale - Русфинанс Банк і банк "Дельтакредит". У результаті додаткової емісії частка Societe Generale в "Росбанку" склала 71,99%, "ВТБ Капітал" - 11,13%, ВТБ - 0,78%, Pharanco Holdings (входить до групи "Інтеррос") - 6,6%, ICFI - 7,43%.

Параметри об'єднання "Росбанка" з "Банком Сосьете Женераль Схід" (БСЖВ, також входить до групи Societe Generale) будуть обговорюватися на позачергових зборах, які відбудуться 15 квітня поточного року. Рада директорів "Росбанка" рекомендувала акціонерам схвалити реорганізацію у формі приєднання до нього БСЖВ, при цьому вартість викупу акцій у акціонерів, які виступають проти об'єднання, затверджена на рівні 95 руб.