ua en ru

"Уральські локомотиви" можуть поставити в Україну 50 електровозів на 300 млн дол

ТОВ "Уральські локомотиви" (спільне підприємство ВАТ "Сінара - Транспортні машини" і німецького концерну Siemens) може поставити в Україну 50 електровозів. Перші поставки плануються в 2013 р., повідомив журналістам заступник генерального директора "Синары" Антон Зубихин. "Обговорюємо питання поставки на Україну 50 електровозів 2ЭС10 "Граніт". Вже пройшли міжвідомчу комісію і сертифікацію", - додав А.Зубихин.

За оцінкою джерела на залізничному ринку, сума контракту складе більше 300 млн дол.

ЗАТ "Група "Сінара" - диверсифікована компанія, що об'єднує підприємства різної галузевої спрямованості. Пріоритетними бізнес-напрямками є транспортне машинобудування, фінансові послуги, девелопмент. Людиновский тепловозобудівний завод (Калузька область) входить до складу дивізіону ВАТ "Сінара - Транспортні машини" (ВТМ). ВТМ також об'єднує Уральський дизель-моторний завод (УДМЗ, Єкатеринбург) і Центр інноваційного розвитку ВТМ (Єкатеринбург).

Концерн Siemens AG представлений більш ніж в 190 країнах і об'єднує більше 400 тис. співробітників. У Росії Siemens працює за всіма традиційними напрямами своєї діяльності (медичне і промислове устаткування, енергетика, транспорт, засоби зв'язку та ін) і присутній в 30 регіонах країни. Історія Siemens в Росії сходить до середини XIX століття. Чистий прибуток концерну Siemens AG (доступний для розподілу серед акціонерів компанії) за 9 місяців 2011-2012 фінансового року, що завершився 30 червня 2013 р., скоротився на 34,7% - до 3,322 млрд євро проти 5,090 млрд євро за аналогічний період роком раніше.