ua en ru

"Укрзалізниця" введе в поїздах послугу бездротового зв'язку на базі технології WiMAX, - Козак

Державна адміністрація залізничного транспорту України готується до введення послуги бездротового зв'язку у вітчизняних пасажирських поїздах на базі технології WiMAX. Про це повідомив генеральний директор "Укрзалізниці" Володимир Козак, повідомляє прес-служба Мінінфраструктури.
За словами Козака, вперше бездротовий зв'язок буде випробуваний на швидкісній ділянці за маршрутом Львів-Київ-Харків-Донецьк, який інтенсивними темпами готується залізничниками до введення швидкісного руху. Нагадаємо, між містами, що прийматимуть матчі футбольного чемпіонату Євро-2012, у наступному році будуть запущені нові сучасні електропоїзди денного сполучення, закуплені у південнокорейського виробника Hyundai.
"До Євро-2012 у нас очікується більше мільйона уболівальників. Вони будуть подорожувати між обласними центрами і найбільшими містами нашої країни. І буде дуже приємно, перебуваючи в поїзді, спілкуватися в Інтернеті зі своїми друзями і ділитися враженнями від того чи іншого матчу. Тому що лише під час спілкування зі своїми друзями можна передати і свої емоції, і свої переживання, і своє задоволення від проведеного часу на наших стадіонах і в нашій країні", - сказав Козак.
При цьому керівник "Укрзалізниці" повідомив, що роботи із забезпечення ділянки зв'язком технології WiMAX вже ведуться. Укрзалізниця розраховує на використання WiMAX і для своїх технологічних потреб - бездротової системи спілкування різних підприємств, що входять до складу УЗ. Нині "Укрзалізниця" шукає партнерів серед комунікаційних компаній, готових реалізувати проект із забезпечення бездротовим зв'язком пасажирських поїздів на всіх діючих в Україні напрямках.
"Сьогодні ми розглядаємо ті пропозиції, які нам дають кращі компанії України та Європи. І, природно, краща пропозиція буде впроваджена у життя. Ми будемо використовувати WiMAX для передачі через Wi-Fi послуги Інтернет-зв'язку, телебачення, мобільного зв'язку. Я хочу запевнити наших пасажирів в тому, що ця робота буде виконана вчасно і всі якісні послуги, яких потребує сьогодення - все це буде впроваджено на українських залізницях", - зазначив Козак.