ua en ru

"Укрзалізниця" із 14 грудня скасовує курсування поїзда №48/47 Маріуполь - Севастополь

"Укрзалізниця" із 14 грудня скасовує курсування поїзда №48/47 Маріуполь - Севастополь

У зв'язку зі зменшенням пасажиропотоку, починаючи із 14 грудня 2014 р. "Укрзалізниця" скасовує курсування поїзда №47/48 Маріуполь - Севастополь. Про це повідомив начальник департаменту пасажирських перевезень далекого прямування "Укрзалізниці" Ігор Бреус під час брифінгу в Києві, передає кореспондент РБК-Україна.

"Сьогодні поїзд №47/48 Маріуполь - Севастополь курсує складом з 8-10 вагонів, при цьому населеність поїзда становить 60-70% в окремі дати, загалом це лише 150-200 пасажирів за рейс", - зазначив Бреус. Він також додав, що у разі збільшення пасажиропотоку на даному напрямку курсування поїзда може буде відновлено.

За словами Бреуса, після скасування поїзда Маріуполь - Севастополь пасажири зможуть скористатися іншими поїздами. "Проїзд в даному сполученні забезпечується поїздами Київ - Маріуполь у Запоріжжі, Маріуполь - Харків у Запоріжжі, з пересадкою на потяги формування українських залізниць до Сімферополя", - повідомив Бреус.

Він також нагадав, що із 2 грудня 2014 р. поїзд №47/48 Маріуполь - Севастополь курсує через Волноваху - Камиш Зорю - Запоріжжя-1 - Мелітополь - Джанкой, а раніше він курсував з Костянтинівки через Дружківку - Краматорськ - Слов'янськ - Лозову - Синельникове - Запоріжжя-1 - Мелітополь.

Бреус також повідомив, що рішення змінити маршрут прямування даного поїзда не з Костянтинівки, а з Маріуполя прийнято з метою забезпечення якісної підготовки в рейси рухомого складу та у зв'язку з погіршенням погодних умов наприкінці листопада. "На Донецькій залізниці саме в Маріуполі розташоване єдине вагонне депо, яке знаходиться на підконтрольній нам території", - повідомив начальник департаменту пасажирських перевезень далекого прямування "Укрзалізниці".

Як повідомлялося, в "Укрзалізниці" заявляють про непридатність до використання 86% парку поїздів.