ua en ru

"Укрзалізниця" планує модернізацію тепловозів М62 на суму 598 млн грн

"Укрзалізниця" планує найближчим часом модернізувати 30 тепловозів серії М62 на суму 498 млн грн. Про це під час наради на тему випробувань модернізованого тепловоза М62 з використанням силового обладнання "Дженерал Моторс" 25 жовтня в локомотивному депо "Дарниця" заявив перший заступник генерального директора "Укрзалізниці" Микола Сергієнко, повідомляє прес-служба "Укрзалізниці".
Вартість модернізації М62 випробуваного тепловоза становила 16,6 млн грн. Роботи виконано в локомотивному депо "Ковель" Львівської залізниці.
За словами Сергієнка, передбачається, що модернізація торкнеться не тільки тепловозів М62, а й інших типів.
"Якщо взяти до уваги вартість модернізованого рухомого складу, то вона має складати не більше 40% від нового. Це є світовою практикою, до якої ми прагнемо. Крім того, не менше ніж наполовину має бути збільшено строк служби від встановленого заводом-виробником. Окупність поглибленої модернізації складе, за нашими підрахунками, п'ять років. Відбудеться це не тільки за рахунок економії палива та мастил, але й завдяки зменшенню, зокрема, витрат на технічне обслуговування рухомого складу. У цілому ж, "Укрзалізниця" має серйозні перспективи з оновлення рухомого складу. Вважаю, що є реальні можливості здійснити те, що заплановано", - наголосив Сергієнко.
В результаті модернізації питомі витрати палива на одиницю перевезеного вантажу у модернізованого тепловоза стануть нижче на 23,05%, а середньодобова продуктивність локомотива - вище на 38%. Економія коштів за життєвий цикл експлуатації тепловозу складе до 4,6 млн грн, а термін окупності становитиме 5,2 років.
Всього за розробленими "Укрзалізницею" інвестиційними програмами передбачена модернізація 100 локомотивів серії ЧМЕ3, 30 секцій М62 та 70 секцій 2М62 впродовж 2010-2015 рр. на орієнтовну суму 4 млрд 136,2 млн грн з ПДВ.