ua en ru

"Укрзалізниця" оголосить у грудні 2010 р. тендер на покупку вантажних піввагонів

Державна адміністрація залізничного транспорту "Укрзалізниця" оголосить у грудні 2010 р. тендер на покупку вантажних піввагонів в рамках кредитної лінії від Європейського банку реконструкції і розвитку (ЄБРР). Про це на прес-конференції заявив перший заступник генерального директора "Укрзалізниці" Микола Сергієнко, передає кореспондент РБК-Україна.
"Ми вже проводили тендер і його виграли 2 фірми. У цьому році підуть перші поставки вагонів Крюківського заводу. А з наступного року у нас під тендер планується 1630 вагонів (купити)...У грудні місяці ми оголосимо ще один конкурс на придбання вагонів через гроші ЄБРР"- заявив М.Сергієнко.
За його словами, від кредиту ЄБРР залишилося близько 16 млн євро в рамках кредитної лінії для закупівлі вагонів. Саме на цю суму і планується провести тендер. При цьому він уточнив, що сам тендер поки ще не оголошений.
Нагадаємо, 1 грудня заступник міністра транспорту та зв'язку Володимир Корнієнко заявив що "Укрзалізниця" вибрала Крюківський вагонобудівний завод (Кременчук, Полтавська область) одним з переможців тендеру на постачання вантажних піввагонів в рамках кредиту ЄБРР. Він не зміг уточнити кількість вагонів, яке справить Крюківський вагонзавод за умовами тендеру. У травні "Укрзалізниця" оголосила повторний тендер на закупівлю 1,4 тис. вантажних піввагонів для Донецької залізниці в рамках кредиту ЄБРР. Тендер складався з 3 лотів: перший і другий лот - по 500 вагонів, третій - 400 вагонів. Загальна вартість проекту складає 73,5 млн дол., розмір кредиту ЄБРР - 62,5 млн дол.