ua en ru

"Укрзалізниця": 13 країн пропонують змінити порядок розрахунку базових тарифних ставок на перевезення вантажів на 2011 фрахтовий рік.

В Одесі відбулася позачергова нарада щодо зміни порядку розрахунку базових тарифних ставок тарифної політики залізниць-учасниць співдружності на перевезення вантажів у міжнародному сполученні на 2011 фрахтовий рік. У нараді, яка проходила з 25 по 27 травня, взяли участь експерти залізничних адміністрацій 13 країн - це представники Азербайджану, Білорусі, Вірменії, Грузії, Естонії, Казахстану, Киргизії, Молдови, Латвії, Росії, Таджикистану, Узбекистану та України, повідомляє прес-служба «Укрзалізниці»

Учасники наради запропонували змінити порядок визначення базових ставок тарифної політики СНД шляхом застосування коефіцієнтів до приросту тарифу на фіксовану дальність перевезень, замість коефіцієнтів, що застосовуються безпосередньо до ставок на конкретну відстань. Такий підхід, на думку експертів, дозволить вдосконалити діючі тарифи на міжнародні перевезення вантажів, зокрема, уникнути необґрунтованого зниження тарифу з ростом дальності перевезення, а також компенсовувати витрати за перевезення на короткі відстані.

Експерти також запропонували змінити порядок розрахунку базових тарифних ставок на контейнерні перевезення та відправку вантажів у вагонах дрібними партіями. Замість коефіцієнтів з урахуванням дальності перевезень запропоновано встановити єдиний коефіцієнт, який забезпечить плавний ріст тарифів.

Учасники наради схвалили новий порядок розрахунку базової тарифної ставки, разом з тим вони запропонували залізничним адміністраціям при розробці Тарифної політики СНД на 2011 р. вжити заходів для запобігання різкому росту тарифів на перевезення вантажів.