ua en ru

"Укртранзгаз" зве європейських спостерігачів для контролю за транзитом газу

ПАТ "Укртранзгаз" заявив про готовність надати офіційним європейським спостерігачам доступ до українських газовимірювальних станцій (ГВС) для проведення моніторингу за виконанням транзиту природного газу через територію України.

ПАТ "Укртранзгаз" заявив про готовність надати офіційним європейським спостерігачам доступ до українських газовимірювальних станцій (ГВС) для проведення моніторингу за виконанням транзиту природного газу через територію України. Про це повідомляє прес-служба компанії.

Зокрема, відповідні пропозиції "Укртрансгаз" направив офіційним спостерігачам від Європейської мережі операторів газотранспортних систем (ENTSOG, Бельгія) та Енергетичного співтовариства (Energy Community, Австрія).

Як зазначають в компанії, міжнародним представникам буде наданий доступ до прикордонних газовимірювальних станцій, розташованих на території України.

Також "Укртрансгаз" вважає за доцільне направити спостерігачів на прикордонні газовимірювальні станції, розташовані на території Російської Федерації та Білорусії, "з метою загального бачення ситуації щодо обсягів транзиту природного газу територією України".

Зазначимо, раніше Україна запропонувала ЄС сформувати оперативну групу з представників Євросоюзу для перевірки надійності транзиту газу.