ua en ru

"Укртрансгаз" скоректував терміни проведення ремонтних робіт на ГТС у 2011 р. у Балканському напрямку

ДК «Укртрансгаз» скоригувала терміни проведення та види ремонтних робіт на газотранспортній системі (ГТС) за Балканському напрямку в 2011 р., а також погодила пропозиції з приводу термінів ремонтів в 2012 р., повідомляє прес-служба компанії.

Ці та інші питання делегація «Укртрансгазу» обговорювала зі своїми колегами з ВАТ «Газпром» і ВАТ «Газпром експорт» (Російська Федерація), АТ «Молдовагаз» (Молдова), ЕАД «Булгартрансгаз» (Болгарія), АТ «ГА-МА» (Македонія), АТ «Боташ» (Туреччина), АТ «Десфа» (Греція) тощо на 19-ій Диспетчерській нараді, що відбулася в Кишеневі (Молдова) 17-21 травня.

Учасники наради відмітили, що в 2010-му році транзит газу в країни Балканського регіону та Туреччину працював безперебійно та надійно, забезпечуючи споживачів заявленими об'ємами природного газу.

Крім того, як зазначили представники «Газпрому» та «Газпром експорту», в Балканському напрямку за 4 місяці 2011 року значно зріс відбір газу споживачами - на 27% порівняно з аналогічним періодом минулого року. Така динаміка зберігається й протягом травня.

За словами директора Об'єднаного диспетчерського управління (ОДУ) ДК «Укртрансгаз» Андрія Дацюка, представники всіх компаній, що беруть участь у транзиті російського газу по Балканському напрямку, поінформували учасників наради про технічний стан транзитної системи в межах своїх зон відповідальності, про плани з її розширення та реконструкції, а також про стан диспетчерської взаємодії та підсумки виконання рішень попередньої наради. За підсумками Диспетчерської наради підписано відповідний протокол.

«Систематична синхронізація ремонтно-профілактичних робіт дозволяє максимально зменшити можливі збитки від простою потужностей, як видобувних, так і транспортних, а також забезпечити отримання природного газу споживачами у повному обсязі, - продовжує Андрій Дацюк. - А унікальність нашої системи дозволяє одночасно транспортувати газ, закачувати в підземні сховища та проводити ремонтно-профілактичні роботи».

Так, станом на 21 травня у підземні сховища газу (ПСГ) з початку сезону закачки закачано близько 2,7 млрд. куб. м. газу.
Компанія своєчасно й у повному обсязі узгоджує плани проведення профілактичних і ремонтних робіт на ГТС. Так, нагадаємо, ОДУ ДК «Укртрансгаз» в ході диспетчерської наради компаній-транзитерів природного газу в країни Південно-Західної Європи, що відбулася з 11 по 14 квітня в м. Абано Терме (Італія), узгодив з європейськими партнерами проведення профілактичних і ремонтних робіт на ГТС по Ужгородському напрямку в 2011 році.

Нагадаємо, раніше "Укртрансгаз" обговорив співпрацю з "Газпромом" щодо виконання робіт з ВТД прикордонних ділянок газопроводів