ua en ru

"Укртрансгаз" планує економити до 9 млн грн на кожній реконструйованій АГРС

Дочірня компанія "Укртрансгаз" приступила до розроблення та впровадження у виробництво дослідно-промислових зразків типових блочних автоматичних газорозподільних станцій (АГРС) типу АГРС-5, АГРС-10 та АГРС-30 в рамках "Програми реконструкції та технічного переозброєння ГРС ДК "Укртрансгаз", що, згідно розрахунків, дозволить економити від 5 до 9 млн грн на кожній АГРС. Про це повідомляє прес-служба "Укртрансгазу".
"Застосування сучасних технологій та обладнання при виготовлення блочних автоматичних станцій значно підвищить надійність та гарантійний термін експлуатації газорозподільних станцій", - відмітив директор "Укртрансгаз" Сергій Вінокуров.
Програма реконструкції та технічного переозброєння ГРС ДК "Укртрансгаз" розроблена в рамках "Концепції створення автоматичних газорозподільних станцій (АГРС) ДК "Уктрансгаз", та передбачає поетапну заміну морально застарілих ГРС, так на першому етапі до 2014 року планується реконструювати 102 станції.
Основною складовою газотранспортної системи ДК "Укртрансгаз" є мережа магістральних газопроводів і газопроводів-відводів, що представляє собою єдиний технологічний комплекс, що працює в безперервному робочому режимі. Загальна протяжність газопроводів (без урахування нових об'єктів), які експлуатує компанія, становить 37,1 тис.км, в тому числі магістральних газопроводів - 22,2 тис. км і газопроводів-відгалужень - 14,9 тис.км. Кількість газорозподільних станцій (ГРС) складає 1449.