ua en ru

ПАТ "Укртелеком" інвестував в розвиток мобільного зв'язку 1,35 млрд грн, - Дзекон

ПАТ "Укртелеком" інвестував в розвиток мобільного зв'язку 1,35 млрд грн. Про це в інтерв'ю виданню "Комерсант-Україна" повідомив голова правління "Укртелекому" Георгій Дзекон.

Він також зазначив про перспективність інвестицій в розвиток інтернет-доступу в Україні: "Ми як і раніше бачимо стійке зростання попиту в різних містах, і інвестиції ні на копійку не зменшуються".
Глава правління "Укртелекому" розповів також про плани на рахунок реструктуризації компанії: "Реструктуризацію я хотів проводити ще в 2006-2007 роках, коли про приватизацію не йшлося. "Укртелеком" історично існує в досить бюрократичній системі управління, яка нічого спільного не має з тією системою, в якій працюють інші оператори. Я давно хотів відокремити продаж від експлуатації. Знаєте, існувала думка, що коли в 2000 році створювалися перші дирекції продажів, туди відправляли тих, хто погано показав себе як технар. Бажання розділити було дуже давно, але раніше по ряду комплексних причин це не вдавалося. Торік було прийнято рішення про проведення такого експерименту на шести дирекціях, але цьому передували ще шість місяців підготовчої роботи. З приватизацією це ніяк не пов'язано".
Коментуючи питання про те, що з 1 січня вступить в силу новий штатний розклад на підприємстві, Дзекон відзначив, що він "ніяк не відрізняється ні за чисельністю персоналу, ні по фонду заробітної плати. Просто відбулася реструктуризація, і з 30 дирекцій вийшло три".

Крім того, Дзекон висловив надію, що компанія в 2012 р. вийде на прибуток.
"У цьому році ні, але, я думаю, вже в 2012 році зможе", - сказав він.