ua en ru

"Укрспецекспорт" спростовує інформацію про штрафні санкції з боку Іраку через невиконання контракту з поставок українських літаків

Державна компанія "Укрспецекспорт" спростовує інформацію про зрив Україною контрактів з поставок військової техніки до Іраку, у результаті чого іракська сторона застосувала до України штрафні санкції. Про це повідомляє прес-служба "Укрспецекспорт".

Натомість, керівництво ДК "Укрспецекспорт" заявило, що докладе максимум зусиль для того, щоб виконати контракти з Іраком, які опинилися на межі провалу з провини колишніх керівників компанії.

Представники ДК "Укрспецекспорт" також підкреслюють, що на даний момент штрафні санкції до України за іракським контрактом за узгодженням сторін скасовано. Окрім цього представники компанії висловили глибоку стурбованість тим, що сьогодні деякі представники ЗМІ включилися в масштабну інформаційну компанію з дискредитації нинішнього керівництва спецекспортера, інспіровану колами, не зацікавленими в розширенні військово-технічного співробітництва України з іноземними державами та підвишенні ефективності державного управління в сфері ВТС.

ДК "Укрспецекспорт" закликає засоби масової інформації до професійного підходу при висвітленні питань військово-технічного співробітництва України з іноземними державами та застерігає від оприлюднення недостовірної і провокаційної інформації, яка може завдати серйозної шкоди зовнішньополітичному іміджу нашої країни. Компанія також вважає за необхідне попередити, що у випадку подальшої появи подібної інформації в ЗМІ вона залишає за собою право негайного звернення до суду для захисту своїх прав і інтересів відповідно до законодавства України.
Нагадаємо, Україна уклала з Іраком угоду про постачання зброї і військової техніки на загальну суму 2,5 млрд дол. За умовами угоди, направленої на зміцнення Збройних сил Іраку, Київ поставить Багдаду, зокрема 420 бронетранспортерів БТР-4 і 6 літаків для комерційних вантажних перевезень Ан-32Б.