ua en ru

"Укрпошта" ввела нормативні терміни на доставку преси

"Укрпошта" вперше ввела нормативні терміни на доставку періодичних видань, які розповсюджуються за передплатою на території України.

"Укрпошта" вперше ввела нормативні терміни на доставку періодичних видань, які розповсюджуються за передплатою на території України. Про це йдеться в повідомленні прес-служби "Укрпошти".

"Для задоволення потреб споживачів у своєчасному отриманні свіжої преси та з метою встановлення чітких строків доставки, "Укрпоштою" вперше введені нормативні терміни на доставку періодичних друкованих видань, які розповсюджуються за передплатою на території України", - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що тепер газети та журнали надходитимуть передплатникам в той же день, якщо вони надійшли від видавців до центрів сортування "Укрпошти", а саме: в Києві - до 8:00, в обласних центрах - до 10:00, в районних центрах, містах обласного підпорядкування та інших населених пунктах - до 14:00.

Якщо періодичні друковані видання надійшли після встановленого часу, то вони будуть доставлені передплатникам не пізніше наступного робочого дня об'єкта поштового зв'язку.

Строки доставки друкованих періодичних видань визначено наказом "Укрпошти" №567. Нормативним документом також врегульовано питання кількісної доставки преси передплатникам. За повідомленням "Укрпошти", у Києві та обласних центрах доставка преси здійснюється не менше шести разів на тиждень, в містах обласного підпорядкування та районних центрах - не менше п'яти днів на тиждень, в інших населених пунктах з чисельністю жителів до 500 чол. - не менше 3-х разів на тиждень, до 2 тис. чол. - не менше 4-х разів, а від 2 тис. чол. - не менше 5-ти разів на тиждень.