ua en ru

"Укрістгаз" перерахував ФДМУ 462 млн грн 75% акцій "Волиньобленерго"

ТОВ "Укрістгаз", яке перемогло в конкурсі з продажу 75% акцій ПАТ "Волиньобленерго", сплатило Фонду державного майна України 462 млн грн за цей пакет акцій.

ТОВ "Укрістгаз", яке перемогло в конкурсі з продажу 75% акцій ПАТ "Волиньобленерго", сплатило Фонду державного майна України (ФДМУ) 462 млн грн за відповідний пакет акцій. Про це повідомляє прес-служба фонду.

Згідно з повідомленням, сторони підписали акт приймання-передачі пакета акцій товариства. Такий акт підписується з метою передачі акцій інвесторові після повної сплати ним вартості пакета, яка склалася на конкурсі. Кошти від приватизації ПАТ "Волиньобленерго" в повному обсязі надійшли до Державного бюджету України - всього 462 млн грн.

Нагадаємо, 24 грудня 2013 р. "Укрістгаз" переміг у конкурсі з приватизації 75% "Волиньобленерго".

Всього ФДМУ отримав дві заявки на участь в конкурсі з продажу акцій ВАТ "Волиньобленерго": від ТОВ "С. Енерджі-Житомир" та ТОВ "Укрістгаз".

"Укрістгаз" запропонував за пакет акцій 456 млн грн, "С.Энерджи-Житомир" - 457 млн грн. Однак в ході торгів ціна зросла до 462 млн грн.

Основними видами діяльності ПАТ "Волиньобленерго" є передача електричної енергії місцевими (локальними) мережами та постачання електроенергії за регульованим тарифом. Енергопостачання споживачів забезпечується лініями та обладнанням напругою 0,4-110 кВ. ПАТ "Волиньобленерго" обслуговує понад 353 тис. фізичних та 10 тис. юридичних споживачів.

ТОВ "Укрістгаз" - вертикально-інтегрована компанія, яка здійснює свою професійну діяльність, забезпечуючи повний цикл від розвідки і видобутку вуглеводнів до виробництва теплової та електричної енергії, з наступною реалізацією її кінцевим споживачам.